Slevy a novinky emailem
Nevyplňujte toto pole:

Facebook

-P-

P

Pačuli: esenciální olej z rostliny pačuli je aromatický olej, který se používá  především pro svou bylinnou vůni a jako fixátor do parfémů a mýdel.

Pantenol (panthenol):  je provitamín B-5. U pokusných zvířat strádajících nedostatkem této látky se projevily defekty kůže, šednutí a vypadávání srsti apod. Tento poznatek byl inspirací k uplatnění panthenolu v pleťové i vlasové kosmetice. Zde je třeba učinit malou poznámku. Vitamíny samozřejmě působí nejlépe tam, kde je jejich nedostatek. Použití vitamínů v případech, kdy jde o jinou příčinu, byť s podobnými projevy, již tak efektní není. Tím však nechci snižovat význam panthenolu. Jeho regenerační, protizánětlivý a zvláčňující účinek je velmi cenný.

Papája: má vynikající zvláčňující účinky na pokožku, má vysoký obsah enzymů, které mají mírné efoliační vlastnosti (enzymatické peelingy apod.).

Parabeny: jsou skupinou chemických látek široce užívaných jako konzervační činidla v kosmetice a farmaceutickém průmyslu, tzv.PHB estery. Parabeny a jejich soli jsou užívány v šamponech, zubních pastách, kosmetických krémech, deodorantech, lubrikantech, opalovacích krémech, pleťových maskách, peelingu atd. Jsou taky hojně užívány jako potravinářská aditiva (viz.E1xxx Ečka). Parabeny mohou vyvolávat alergii.

Peeling: obrušování povrchové vrstvy pokožky pomocí přírodních, nebo umělých pomůcek a kosmetických výrobků.

PENTACARE HP™: je kombinací rostlinných polysacharidů a hydrolyzované mléčné bílkoviny. Vytváří tenký film na kůži, vyhlazuje vrásky, zlepšuje hydrataci pokožky. Pleť je  tak pružnější a hebká. 

Pentavitin: derivát cukru - dodává pokožce potřebnou vlhkost, váže vodu v hlubších vrstvách pokožky.  Odstraňuje nerovnosti pleti. Kromě toho, uklidňuje  a snižuje citlivost kůže na dráždivé látky (jako jsou kyseliny AHA).

Perly: výtažek z perel přispívá k obnově a omlazení suché a unavené pleti. Zvyšuje elasticitu a hydratuje pleť. Extrakt z perel má navíc anti-ageingové a dodává pleti minerály. Pleť viditelně omlazuje.

Ph:  e odborný výraz, který vypovídá o míře kyselosti nebo zásaditosti vodných roztoků látek

Phyto-komplex (fytokomplex): řada rostlin, která má antiparazitární účinek a zvyšují odolnost organismu vůči nákaze a zároveň neutralizovat a odstranit z těla parazitární toxiny. Na rozdíl od chemických přípravků, při dlouhodobém používání  nemají fytokomplexy vedlejší účinky.

Pižmo: pronikavě vonící látka, velmi drahá přírodní látka používaná v kosmetickém průmyslu. (Získávaná ze žláz kabara pižmového). V současné době hojně nahrazováno syntetickým produktem (Fujimoto et al. 2002), což výrazně snížilo cenu kosmetických produktů.

Pomeranč: obsahuje vitamín C bohatý na aminokyseliny a mikročástice, které pronikají do spodních vrstev pokožky, vyživují ji zevnitř a obnovují její vnitřní rovnováhu. Bělí pigmentové skvrny. Esenciální olej  z pomeranče má protizánětlivé účinky, je antibakteriální a účinně bojuje proti kožním plísním. Je velmi osvěžující a má příjemnou vůni.

Pro-Xylan: získává se z buku a působí na pevnost pleti tím, že posiluje soudržnost mezi spodní a vrchní vrstvou kůže.

Pyknogenol: výtažek z kůry středomořské borovice, významný kosmetický antioxidant.

Pšeničné proteiny: pšeničné proteiny (bílkoviny) se výrazně liší od ostatních rostlinných proteinů svojí schopností tvořit pružný gel – lepek (gluten),

 

Záznamy nebyly nalezeny...