Slevy a novinky emailem
Nevyplňujte toto pole:

Facebook

-V-W-

A   B   C-Č  D  E  F  G  H  CH  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R-Ř  S-Š  U  VW  X  Y  Z-Ž

V

Verbena: olej z verbeny má antiseptické a adstringentní vlastnosti, často se používá do mýdel a tělových mlék jako fixátor vůně.

Vitamín A (retinol) : je čistou a zároveň nejsilnější formou vitamínu A.Je nezbytný pro správnou funkci epiteliálních buněk, které jsou také v horní vrstvě kůže.Retinol taky podporuje obnovu kožních buněk a tvorbu elastinu a kolagenu, látek, které brání stárnutí pleti.Má tedy významný anti-aging efekt.

Viatmin B - (pantenol) je provitamín B-5. U pokusných zvířat strádajících nedostatkem této látky se projevily defekty kůže, šednutí a vypadávání srsti apod. Tento poznatek byl inspirací k uplatnění panthenolu v pleťové i vlasové kosmetice. Zde je třeba učinit malou poznámku. Vitamíny samozřejmě působí nejlépe tam, kde je jejich nedostatek. Použití vitamínů v případech, kdy jde o jinou příčinu, byť s podobnými projevy, již tak efektní není. Tím však nechci snižovat význam panthenolu. Jeho regenerační, protizánětlivý a zvláčňující účinek je velmi cenný.

Vitamin C-  (Kyselina L- askorbová ) - hlavními výhodami vitaminu C v oblasti estetické dermatologie je jeho schopnost zvýšit produkci kolagenu a elastinu v kůži, což jsou látky, které udržují mladý vzhled pokožky. Dále redukuje melanin obsažený v kůži a tak napomáhá k odstranění hyperpigmentace.

Vitamin E –(tokoferol):  je jednou z nejvíce osvědčených kosmetických surovin. Samotný tokoferol společně s vitamínem C nebo jeho deriváty je účinným přirozeným antioxidantem chránícím ostatní účinné látky v kosmetickém přípravku. Acetát tokoferolu tento účinek nemá, ale v organismu je na účinný tokoferol přeměňován. Výhodou této formy je dobrá skladovatelnost. Vitamín E přispívá k regeneraci pleti, chrání ji před škodlivými účinky volných radikálů, má zjemňující účinky. Výhodné jsou kombinace vitamínu E s dalšími účinnými látkami, zejména pantenolem.

Vitamin F (polynenasycené, esenciální mastné kyseliny): má značné uplatnění v kosmetice. O jeho významu víme zejména z diskusí o správné výživě a prevenci srdečních a cévních onemocnění. Na pokožce se opět uplatňuje regenerační a zvláčňující účinek. Zdrojem vitamínu F jsou rostlinné oleje. Kosmetický výzkum se zaměřil na hledání olejů s co nejvyšším podílem a nejvýhodnější skladbou mastných kyselin. Oblíbené jsou např. pupalkový, brutnákový olej, ale i nenasycené mastné kyseliny z ryb a kukuřičného oleje. Při jejich použití je výhodné doplnit vitamínem E. Celkově tedy můžeme hovořit o omega 3, 6, 9 polynenasycených mastných kyselinách. Některé nenasycené mastné kyseliny mohou tělu sloužit jako stavební kameny pro syntézu prostaglandinů, látek hormonální povahy, zasahujících do celé řady biochemických pochodů. Zásahem do zánětlivých procesů se vysvětluje určitý účinek při ekzémech, lupénce apod. Výsledky jsou však individuální.

Vitamín H - (biotin): vitamín H, patřící do skupiny vitamínů B. Je důležitým faktorem pro růst tkání a správnou funkci mazových žláz. Nedostatek biotinu může vést k suché pleti, seboroické dermatitidě a k tvorbě lupů a kožních krust. Biotin je důležitou látkou pro správnou přeměnu tuků, pro růst vlasů a zdraví pokožky.

Vitamín P - Flavonoidy (flavony): jinak nazývané také bioflavonoidy,  jsou látky náležející mezi rostlinné sekundární metabolity. Jsou známé pro své antioxidační působení. Celkem k flavonoidům patří asi 60 látek, které mají obvykle kladný vliv na lidský organismus, zvláště pak na cévy.

Výtažek z papáji - tropický plod obsahující velké množství vitamínu provitamínu A, vitamíny skupiny B ( B1, B2, B5 ), enzym papain a minerály draslík, fosfor, vápník a železo. Ovlivňuje vitalitu buněk, má výborné čistící účinky, zbavuje pokožku toxinů, obnovuje strukturu a barvu vlasů.

 

W

 

Záznamy nebyly nalezeny...