Slevy a novinky emailem
Nevyplňujte toto pole:

Facebook

Retinol

Retinyl palmitát – ester vitaminu A a kyseliny palmitové - v kosmetice se používá tato látka od osmdesátých let minulého století a je vlastně jinou formou vitaminu A. Vyrábí se chemickou syntézou a teprve když se v krému vstřebá do pokožky, změní se na retinol a pak ještě na retinovou kyselinu.

Vitamin A je v pleti přítomný i normálně. Je nezbytný pro správnou funkci epiteliálních buněk, které jsou mimo jiné v horní vrstvě kůže.Když je ho v těle nedostatek, ubývají buňky, které produkují keratin, a to vede k takzvané nemoci suché kůže.

Retinol zárověň podporuje obnovu kožních buněk a tvorbu elastinu a kolagenu – látek, které brání stárnutí pleti.