Růžový olej

Nejprodávanější

33 položek celkem
Victoria Beauty Glycerinové mýdlo Rudá růže 70g
59 Kč
Nahoru
Další produkty

Růžový olej je znám již od starověku, kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny antické bohyni Venuši (řecké Afrodítě)

Růže byla a do současné doby je využívána i v kosmetice – kde se velmi často užívá jako přísada do pleťových krémů či vod. Esence z růže se využívají jako přísada do parfémů.

Růžový olej je kosmetická a farmaceutická surovina a esenciální olej. Jde o přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků dvou druhů růžového keře. K výrobě růžového oleje je možno použít dva druhy růží, jedním z nich je druh Rosa Damascena Flos – růže damascénská pěstovaný zejména v Bulharsku, druhým z nich pak Rosa cenfolia, neboli růže solisssá, která se pěstuje zejména v jižní Francii.

Růžový olej se vyrábí pozvolnou macerací či destilací vodní parou. Jedná se o velmi aromatickou vonící látku.

Růžový olej je  jeden z nejluxusnějších a i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k jeho výrobě je zapotřebí velké množství biomasy – ze 4 tun okvětních lístků  je možno vyrobit přibližně jeden kg  růžového oleje (poměr tedy činí přibližně 4 000 : 1).