Slevy a novinky emailem
Nevyplňujte toto pole:

Facebook

Výtažek z růží ,růžový olej

Růžový olej je znám již od sarověku kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny anické bohyni Venuši (řecké Afrodítě)

Růže byla a do současné doby je využívána i v kosmetice – kde se velmi často užívá jako přísada do pleťových krémů či vod. Esence z růže se využívají jako přísada do parfémů.

Růžový olej je kosmetická a farmaceutická surovina aesensciálnín olej. Jde o přírodní biologický exrak vyrobený z okvěních lístků dvou druhů růžového keře. K výrobě růžového oleje je možno použít dva druhy růží, jedním z nich je druh Rosa Damascena Flos – rrůže damascénská pěstovaný zejména vBulharsku, druhým z nich pak Rosa cenfolia, neboli růže solisssá, která se pěstuje zejména v jižní Francii.

Růžový olej se vyrábí pozvolnou macerací či destilacívodní parou. Jedná se o velmi aromaickou vonící látku.

Růžový olej je  jeden znejluxusnějších ai nejdražších přírodních olejů používaných v kosmeitce, neboť k jeho výrobě je potřebí velké množství biomasy – ze 4 un okvěních lísků  je možno vyrobit přibližně jednen kg  růžového oleje (poměr tedy činí přibližně 4 000 : 1).

 

 
59
399159399
Značky

Nejprodávanější

Řadit dle  
Stránka 1 z 1
18 položek celkem
 
 
 
Victoria Beauty Natural roses Krém na ruce a nehty s růžovým olejem, 100 ml

249 Kč
Ušetříte: 50 Kč  (–20%)

Skladem
199 Kč